måndag 13 oktober 2014

Ryggskott del 2, less.

Dans i fredags det kunde jag ju glömma med ens när jag vaknade. Natten blev inte rolig. Kunde ligga på ett vis en halvtimme max sen gjorde det för ont och jag var tvungen att vända på mig. Och så höll det på HELA natten lång. Fredagen och lördagen har hittills varit de värsta dagarna. Jobbade halvdag på fredagen och var stod i kassan på lördagen. Ungefär det ända jag kunde göra.
 Kunde knappt ta på mig byxorna eller strumporna, inte sitta, inte lyfta. Klarade knappt några enkla vardagssysslor.

Äntligen idag har jag börjat få mer rörlighet och förmåga att göra saker igen. Värken går lättare att stå emot, även om den konstant är där. Men inte lika ihärdig. Är inte heller lika stel längre. Hade aldrig kunnat tro att ryggskott skulle vara såhär.

Sängmadrassen den har hamnat på golvet och den senaste natten vaknade jag bara 6 gånger. Men jag är less på det här nu. Vill kunna göra saker igen utan att få ont. Som att sitta i soffan... nu kan jag ta på mig strumpor igen utan större problem igen. Kämpa kämpa kämpa. Det kommer bli bättre. Men att vara en person som tycker om att hålla igång och göra saker så har de här dagarna varit smått irriterande. Viljan finns men kroppen säger nej. Om jag har tåligt tålamod? Svar ja i det här fallet.

Nu måste jag framöver vara väldigt försiktig, för det är tydligen väldigt lätt att få ryggskott igen. Får se om jag tar mig och dansar igen på onsdag. Igår blev det ingenting.

Tips därute. Skaffa ALDRIG ryggskott. Ta det lugnt med ryggen (och lyssna kanske inte alltid på vad dansläraren säger.)

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar